BLOG

METAL SIVAMANIN AVANTAJLARINI KEŞFEDİN

Kuruluşlar maksimum verimlilikle faaliyet göstermeye çalıştıkça, işletme hedeflerini desteklemek için daha çevik ve çok yönlü araçlar ararlar. Metal sıvama, eksenel simetrik parçaların üretimini kolaylaştırmak, modernize etmek ve masraflarını azaltmak için kanıtlanmış bir teknoloji olarak yeni bir önem kazanmıştır. CNC kontrolleri ve yeniden oynatma teknolojisini kullanan yeni otomatik sıvama makinalarının geliştirilmesi, tutarlı tekrarlanabilirlik ile sıkı toleranslı parçaların yüksek hacimli üretimine izin verir.

Aynı zamanda, sıvama şekillendirme olarak da adlandırılan metal sıvama işlemi, yuvarlak, silindirik veya küresel biçimde metal nesneler üretmek için kullanılan bir metal işleme sürecidir. Gelişmiş yapısal bütünlüğün yanı sıra, metal sıvama, diğer şekillendirme işlemlerine göre sayısız avantajlar sunar ve düşük maliyetli şekillendirme sayesinde büyük oranda maliyet tasarrufu ve artan malzeme verimi ile birlikte ek işlemlerin azaltılmasını veya ortadan kaldırılmasını sağlar.

Sıvama işlemi ayrıca her ebatta ve kısa teslim sürelerinde yapılabilir. Esneklik açısından benzersiz olan metal sıvama, küçük silindirik başlıklardan büyük çaplı çanaklara kadar hem prototip hem de yüksek hacimli üretim gerçekleştirmek için çok uygundur. Şekil verilebilen her metal tarama bu işlemde kullanılır. Bunlar paslanmaz çelik (seri 300 ve 400), karbon çelikleri, alüminyum (2000 serisi, 3000 serisi, 5000 serisi ve 6000 serisi), bakır, bronz, pirinç, inconel, hastelloy ve titanyumdur.